PASTA
Tradycyjne dania makaronowe
-
1. Bolognese
Mięso wieprzowe, sos boloński, ser grana padano
Polecane dodatki: przyprawa chilli, jalapeno -
2. Alla carbonara
Boczek, sos śmietanowy, cebula, białe wino, ser grana padano
Polecane dodatki: brokuł, pietruszka -
3. Agli spinaci
Szpinak, sos śmietanowy, ser feta
Polecane dodatki: kurczak, rukola -
4. Alla florentina
Kurczak, sos śmietanowy, szpinak, mozzarella, pomidory suszone
Polecane dodatki: oliwki czarne, oliwki zielone -
5. Z krewetkami
Krewetki, sos śmietanowy, cebula, przyprawa chilli
Polecane dodatki: pietruszka, pomidorki koktajlowe -
6. Z kurkami
Kurczak, sos śmietanowy, kurki
Polecane dodatki: boczek, pietruszka
RAVIOLI & GNOCCHI
Makaron nadziewany
-
1. Gnocchi buraczkowe
z nadzieniem z mascarpone i orzechami włoskimi w sosie miętowo-maślanym -
2. Ravioli szpinakowe
z bawolą ricottą, masłem i parmezanem -
3. Ravioli z kaczką
i purée marchewkowym
PASTA AL FORNO
Makaron z pieca
-
1. Margharita
Zapiekany makaron penne z sosem neapolitańskim, sosem beszamelowym i mozzarellą -
2. Pepperoni
Zapiekany makaron penne z sosem neapolitańskim, sosem beszamelowym, mozzarellą i pepperoni -
3. Vege
Zapiekany makaron penne z sosem neapolitańskim, sosem beszamelowym, mozzarellą, cebulą, pomidorkami koktajlowymi, pieczarkami i papryką -
4. Broccoli Chicken
Zapiekany makaron penne z sosem czosnkowym, mozzarellą, kurczakiem i brokułami -
5. Italiana
Zapiekany makaron penne z sosem neapolitańskim, sosem beszamelowym, mozzarellą, pepperoni, szynką, papryką, czerwoną cebulą, pieczarkami i oliwkami czarnymi
INSALATE
-
1. Cesare
Sałatka Cezar z sałaty rzymskiej z dodatkiem piersi kurczaka, z sosem majonezowym, grzankami i tartym parmezanem